Modell sökes / Kostnadsfria bilder

Tycker du det är kul att vara framför kameran?

Vill du få bilder helt kostnadsfritt?

Hör av dig med vilken kul bild du vill fota.
Vill du vara Lara Croft ifrån Tomb Raider.
Eller kanske en Sith Lord med ett lasersvärd.
Eller mer jordnära, att bara “dansa” i mjöl (som nedan)…
Eller bara komma in i studion och “prova på”.
Effektbilder (som nedan) tar tid i efterarbete (läs Photoshop) för att få dem riktigt coola.
Nu söker jag en/flera som vill hjälpa mig vidare i mitt fotograferande.

Kort förklaring.

Jag fotar dig kostnadsfritt. Helt enkelt därför att jag vill testa bl.a olika ljusuppsättningar på olika människor. Du får högupplösta bilder att framkalla/förstora, sprida på Facebook eller vad du vill. Jag får bilder att använda i min marknadsföring.

Lång förklaring

Vem söker jag?
Jag söker dig som helst fyllt 18 år ända upp till över 100år gammal! Ser du dig själv som kvinna går det lika bra som om du är man. Helt enkelt, vill du bli fotad så kör vi.
Jag har idéer jag vill få ut på bild? Har du? Gemensamt så kommer vi fram till vad du vill ha för bilder!
Under 18 år?
Då skrivs kontrakt med förälder/förmyndare och dig, någon ska självklart vara med oss i studion under fotograferingen.

TFP (Time for print)?
TFP är när fotografen tar bilder och modellen får bilder utan ett utbyte av pengar.
Detta är ett gemensamt utbyte för att både du som “modell” och jag som fotograf ska få mer erfarenhet. Eller om du kanske bara vill ha en massa snygga bilder på dig själv…
Ibland finns hela team med stylister och makeupartister med. Jag har dock inte någon sådan kontakt. Hör gärna av dig om du vill hjälpa mig.

Så hur går det till hos mig?
Du som önskar bli fotograferad hör av dig till mig, gärna med ett speciellt tema uttänkt (eller så kommer vi på något tillsammans, även jag har idéer som jag vill fota) så vi har något att jobba emot.
Vi bestämmer tid och så fotar vi. En fotografering tar gärna ett par timmar för att vi ska hinna lära känna varandra och hinna med klädbyten och olika ljussättningar mm för att du ska få så många coola snygga bilder som helst. När jag är klar med bilderna efter några veckor så levereras de digitalt till dig.

Tycker vi båda att det fungerat bra så blir det säkert fler fotograferingar ihop dessutom!

Enligt svensk lag så har jag som fotograf alltid upphovsrätt. Det betyder att jag som fotograf har fulla rättigheter att göra vad jag vill med bilden MEN vi skriver dock kontrakt på att du får fri användningsrätt för att både framkalla för eget bruk och sprida på internet. Du får välja vart du tycker det är OK att jag sprider bilderna, såsom på tavlor i studion, skyltfönstren och på internet, ex facebook/instagram.

Logga i bilden?
Som synes på bilden ovan så finns min logga med. Den enda gången jag sätter dit min logga är vid just gratisfotografering.

Köpa bilderna utan logga?

Visst, inga problem. Du betalar då 1000kr och får alla de bilder som levererades första gången, nu högre upplösning utan logga.

Läs gärna mer på Svenska Fotografers Förbund.