Familjefotografering

Vinterkampanj gäller ENDAST ordinarie fotografering för 2500kr. Klicka på bilden ovan för mer prisuppgifter.
Fota senast 31 mars 2020


Vill du ha familjen, barnen eller kanske dig själv fotad?

Varmt välkommen in i studion eller om ni hellre önskar att jag kommer hem till er.
(Läs gärna “Att tänka på vid barnfotografering” längre ner på sidan.
Prisuppgift hittar du här

Barnfotografering

Barnfotografering är otroligt kul. Man vet aldrig vad som väntar ? Det brukar vara väldigt spännande att gå in i studion, titta på de konstiga lamporna, de modiga trycker på en knapp och så lyser hela rummet upp i ljus! Med hjälp av mamma/pappa (ju färre desto bättre dock) eller vem som nu följer med  så leker vi fram ett gäng riktigt härliga bilder! Testa en hatt, ett par glasögon. Kanske favoritleksaken kommer fram ifrån en väska? Vad vet jag? Från det att ni kommer till det att ni går så räkna gärna på en halvtimme för att vi ska hinna lära känna varandra, “bus”-fota lite och få till ett gäng riktigt härliga bilder! Sedan så finns det självklart gånger då det går både betydligt snabbare och även de gånger då det tar betydligt längre tid. Som sagt, -Man vet aldrig vad som väntar ?

Att tänka på inför fotograferingen

Se till att boka en tid då ni vet att barnet oftast är mätt och utvilat. Det bör alltså inte krocka med mat- och sovklockan. Som att fota efter en hel dag på dagis, det är oftast betydligt enklare på förmiddagen. Berätta gärna för barnet att ni kommer att ha en rolig stund, alltså inget tvång att vi ska ta bilder. Upplevelsen i sig ska vara det roliga (och det är det).

Här gäller det att föräldern som är med är på gott humör och “busglad” om så behövs! Annars är “lugnt och fint utan stress” bäst, så tänker inte barnet på vad som faktiskt händer.

Klädval

När det sedan gäller kläder så ta gärna med lite olika. När barnet är bekvämt så syns det också på bilden.  Självklart så får barnet ha både strumpor och skor men rena barnfötter blir oftast väldigt bra på bild.

För ljusa bilder (vit bakgrund) är ljusa kläder bra. Likaså är det bra med så lite texter/bilder/grafik som möjligt då även detta leder bort ögonen ifrån det så viktiga motivet, barnet! Inga regler utan undantag dock…

Att ta med en favoritleksak/nalle kan vara bra dessutom. Eventuellt gömd tills den behövs…